Solid Health 2.0

26 november 2018

Terug naar de basis! Solidhealth 2.0

 

Eind November, niet alleen ik kijk terug op het afgelopen jaar , bij velen heerst het eindejaarsvirus. En welbekend fenomeen voor mij als voeding en lifestylecoach.

 

Hebben we ons doel bereikt?

Zijn we fitter, gezond, gelukkig en in balans?

 

Ook ik maak de balans op, niet vanwege de tijd van het jaar, maar vanwege het feit dat ik klaar ben om terug te gaan naar de basis in 2019.

Het laatste jaar ben ik kritisch gaan kijken naar mijn eigen leven en bedrijf. Wat maakt mij nu echt gelukkig? Waarom ben ik 10 jaar geleden gestart als voeding en lifestyle coach? Wat was mijn missie en wat is deze nu?

De afgelopen 10 jaar heb ik onze maatschappij zien veranderen. En dus ook de behoefte van onze cliënten. We staan vaak onder hoge sociale druk, zijn we de ideale collega, de ideale dochter, de ideale vriend of vriendin, de ideale echtgenoot, presteren we genoeg, of hebben we continue het gevoel dat we falen? Ik herken mijzelf en veel cliënten in deze levensvragen.

 

We kunnen simpelweg niet alle ballen continue hoog houden. Wie verlangt dit eigenlijk van ons? Maar toch handelen we ernaar. Vaak vraag ik aan mijn cliënten, wat is je doel? Waarmee kan ik je helpen? We starten met de uitleg hoe je anders en gezond kunt leven en toch kunt blijven genieten, haal energie uit de goede koolhydraten, herstel met de juiste eiwitten, het gaat er niet om hoeveel je eet maar wat je eet! Pure voeding maakt een lichaam gezond, maar je MIND wat doen we daar mee? Steeds vaker valt mij op dat een nieuwe gezonde leefstijl alleen goed lukt en blijvend resultaat geeft als je ook je mind een kans geeft. Wat is hiervoor nodig? Rust, ontspanning, maar hiervoor is geen ruimte in het drukke schema van kinderen, ondernemen, sporten, gezin, huishouden en werk.

 

Deze mogelijkheid wil ik graag voor mijn cliënten creëren, een veilige plek waar je kunt werken aan de beste versie van jezelf. Sporten in kleine groepen waarin aandacht ligt voor het “ shapen” van het lichaam door middel van actieve mat lessen zoals Solid Shape en Pilates, ontspanning van lichaam en geest met Yin Yoga en Hatha Yoga, breng je lichaam in een goede flow door Solid Balance, dit alles in een huiselijke Solid Boutique Fitness studio.

Een fijne rustige ruimte, matten op de grond, geen schoenen, rustige muziek, ruimte voor persoonlijke aandacht door de trainers, een extra hand op je rug bij correctie, voldoende tijd voor een luisterend oor. Tijd voor een kop thee en het lezen van een tijdschrift na je les.

Door de jaren heen zijn we steeds minder vet gaan eten, want vetten leveren nu eenmaal de meeste calorieën!

1 gram vet maar liefst 9 kcal

Er werd ons verteld dat vetten je dik maakt en slecht zijn voor hart- en bloedvaten. Mede daardoor zijn we de afgelopen jaren steeds minder vetten gaan eten. Maar hoe kan het dan dat 50% van onze bevolking te zwaar is?

Calorieën zeggen namelijk niets over de kwaliteit en voedingswaarde van het voedsel! Hierdoor laten we bijvoorbeeld een gezonde avocado staan omdat deze 322 calorieën bevat. Maar missen hierdoor belangrijke proteïne en goede vetten. Beter is om in te schatten wat het effect van deze calorieën heeft op je bloedsuiker spiegel.

  • Inname van slechte koolhydraten (wit brood, witte pasta, witte rijst, frisdrank, snoep etc.) legt een zware druk op de insulinerespons. Omdat je bloedsuikerspiegel sneller gaat stijgen, maakt je lichaam veel insuline aan. Insuline is een vet opslaghormoon.
  • Als het lichaam veel insuline aanmaakt krijg je een te kort aan glucagon en groeihormoon, deze zijn juist van belang om spiermassa te behouden en op een gezonde manier af te vallen!
  • Glucagon opent de “deurtjes” van je vetcellen en bevrijdt het vet, zodat het daarna verbrand kan worden.
  • Groeihormoon is het hormoon wat dit process nog beter laat verlopen
  • Je begrijpt nu waarom te veel calorieën halen uit koolhydraten minder goed is, eet voldoende eiwitrijke voeding en goede vetten zoals, mager vlees, vis, ongebrande noten, zuivel en eieren.

Tot slot, eet niet te veel maar zeker NIET te weinig! Het gaat er niet om hoeveel je eet maar WAT je eet!

 

Gezonde groet,

Nancy von Ranzow Teurlings

Voeding en lifestyle coach

Superfoods

26 november 2018

Superfoods…

Ik dacht dat de storm “superfoods” was gaan liggen, maar ineens waren ze daar weer afgelopen week. De vraag…wat vind jij van superfoods, zou dat iets voor mij zijn???

Wat zijn superfoods? Bestaat deze term wel echt? Volgens het voedingscentrum zijn superfoods producten met super krachten! Maar super krachten in voedingsmiddelen bestaan niet, 1 product kan nooit alle essentiële voedingsstoffen leveren die een lichaam nodig heeft, en zijn geen wondermiddelen waardoor je afvalt of meer energie krijgt.

Superfoods zijn rijk aan essentiële voedingstoffen zoals vitaminen en mineralen die makkelijk in een eetpatroon toe te passen zijn. Een aanvulling geen vervanging! Het zorgt voor verwarring, daarom heb ik moeite met de naam superfoods.

Mijn menig: doe waar jij je goed bij voelt, eet niet te veel, een ontbijt met havermout, kokosmelk of yoghurt, met lijnzaad en extra gojibessen smaakt heerlijk en voelt voor velen (ook voor mij) super gezond.

Zolang we onze kater van de avond ervoor er maar niet mee wegspoelen….want deze tegenstrijdig heden komen wij als voedingscoach dagelijks tegen bij onze cliënten.

Mijn TIP! Eet gevarieerd, goede koolhydraten, gezonde vetten en voldoende eiwitten, de supermarkt ligt vol met dure superfoods en we trappen er allemaal in, maar kijk eens goed om je heen!

20 gram goji bessen bevat net zo veel Vitamine C als een sinaasappel

100 gram boerenkool bevat meer dan de dagelijkse hoeveelheid vit a en calcium

een avocado en chiazaad bevatten beiden omega 3 vetzuren

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Iedereen verdient een gezond, slank en energiek leven! Het gaat om de balans.

 

Gezonde groet,

Nancy

Solidheath goes Ibiza

21 november 2018
  
Begin dit jaar ontstond het idee om een SolidHealth reis te organiseren, een reis waarin sport, genieten en  gezonde voeding centraal staan. Kortom een vakantie voor  lichaam en geest! Bestemming Ibiza.

Al jaren kom ik een paar keer paar jaar op dit prachtige eiland, de plek waar ik mijn rust vind. Voor mij een magische plek. Deze keer ging ik niet met mijn gezin maar met een inspirerende groep vrouwen.

We verbleven op een prachtige locatie Villa “Ahora” in het noorden van Ibiza. Een villa in de Bergen van alle gemakken en luxe voorzien.

Vanwege het weer hebben we moeten denken in mogelijkheden ipv beperkingen. Een gepland klei ritueel op het strand werd een meditatie in de stromende regen op 1 van de krachtplekken van het eiland. Yoga op het strand werd Yoga bij de openhaart met kaarsen. We hebben genoten van gezond eten, bewogen, ontspannen, tranen gelachen en mooie en inspirerende gesprekken gehad.

Het mooiste moment voor mij was de laatste ochtend voordat we naar huis gingen. Iedereen begon enthousiast aan de BBB training rondom het zwembad, de zon stond hoog aan de hemel. De sportles sloot Tamara (beweegcoach) af met een Yin Yoga. Omdat ik bezig was met de laatste puntjes voor de terugreis zat ik met een kopje thee aan de lange tafel. Ik keek vanuit de tuin naar deze dames. Allemaal rechtop in hun eigen kracht, uitkijkend over de Bergen van Cala San Vincent.

Tamara zei: “kijk nog maar eens goed om je heen, ervaar wat deze reis voor ieder van jullie heeft betekend, geniet met volle teugen” De schouders werden nog rechter, de emoties waren af te lezen van ieders gezicht.

Ik kon alleen genieten! Deze reis is geslaagd. Ibiza je was magisch voor iedereen op zijn eigen manier!

Gezonde groet,

Nancy

 

Heropening

5 januari 2018
Solid Health opent op 3 januari 2019 opnieuw haar deuren

SolidHealth gaat ingrijpend vernieuwen. Vanaf 3 januari gaat de vestiging in de Reeshof verder als SolidHealth  Boutique Fitness, waarbij zowel het interieur als het lesaanbod naar een hoger niveau worden getild. De vestiging in Tilburg Noord zal verder gaan als Ladies Only locatie waar alle vrouwen uit alle culturen welkom zijn om het beste uit zichzelf te halen op het gebied van gezondheid, beweging en leefstijl.

We willen terug naar de basis. 10 jaar geleden zijn we gestart met SolidHealth, omdat we iedereen een gezond en fit leven toewensen. De kracht ligt in de persoonlijke benadering. Solid Health ontwikkelt op het gebied van nieuwe technieken en concepten zoals de Miha Bodytec en Boutique Fitness gecombineerd met lessen gericht op Pilates, Yoga, Solid Balance en Shape lessen. Lessen met nadrukkelijker aandacht voor de mind, body en lifestyle. Gecombineerd met onze bekende infrarood cycle training en TMF warmtecabine trainingen. De missie; Your body, Your Mind, Your lifestyle!

Wat verandert er in de Reeshof?

  • We brengen de focus op persoonlijke aandacht terug met small group trainingen, gericht op afslanken en ontspannen, voor maximaal 10 personen. De lessen worden gegeven in de nieuwe Boutique Fitness studio.
  • We introduceren Miha Bodytec, het summum op het gebied van efficiënt sterker worden. Door middel van Elektro Musculaire Stimulatie (EMS) train je met weerstand, bereik je persoonlijke fitnessdoelstellingen dankzij individuele ondersteuning. Een full body workout van 20 minuten staat gelijk aan 3 uur lang fitnessen.
  • We gaan ons healthcenter opnieuw indelen, inclusief uitbreiding van het aantal warmtecabines, op deze manier zijn wij uniek in Tilburg en heeft SolidHealth naast het voeding en lifestyle concept ook een eigen Solid Bodytec Studio, Solid Shape studio en Solid Boutique fitness onder 1 dak. Om dit mogelijk te maken gaan wij tussen kerst en nieuw verbouwen. Wij openen de deuren weer op 3 januari 2019.